söndag 31 augusti 2008

Helger likt denna

borde man få fler av!

Först och främst har vädret varit helt exceptionellt bra! Blå himmel, varma grader och alldeles underbart. Fredagkvällen bjöd på nostalgimatch på Gamla IP mellan Sveriges VM94 lag mot Danmarks EM92 lag. Tyvärr inte komplett uppställning men några gamla godingar kände man definitvt igen, med betoning på gamla! Tempot var kanske inte vad man är van vid på en fotbollsmatch men tillsist vann Sverige med 4-3 efter en oerhört spännande straffläggning!
Därefter tog sig sällskappet till Bollywood, nyöppnat indiskt hak på Baltzarsgatan. Servicen var kanske inte århundradets kvickaste men helt fantastiskt god mat och enorma portioner. Känns redan som att detta kan bli vårt nya take-awayställe. En portion räcker lätt till två personer - mums!

I lördags bar det först av till Bara där lilla Svala, Oles systerdotter, döptes av en tjock ganska flummig präst i pitoreska Bara kyrka. Ceremonin var helt ok fast det märktes ju tydligt att den andra familjen (man döper numera ofta två barn vid samma tillfälle) var väldigt mycket mer kristna än vad klanerna Dam och Formare är. Trosbekännelsen rabblades utantill och det var lite väl mycket halleluja över deras gäster! Nåväl, en cache reggades precis utanför kyrkan och sen hem till Svala som bjöd på kaffe och kaka. Presentöppningen blev lyckad och det känndes som att familjen blev glada för våra två presenter, en mobil och en mini-Kånken!

Direkt vidare till Skanör dit vi ankom vid 17 och fick reda på att bord till oss var reserverat till kl 18. I bröllopspresent för nästan ett år sedan fick vi nämligen ett gourmetpaket på Skanörsgästis av Oles arbetskamrater. Sjukdom och annat har lett till att det dragit ut på tiden men nu äntligen var vi på plats. 7 rätters avsmakningsmeny bjöd på kvällen som började vid 18 och inte var slut förrän 21.30. Bl a fick vi prova på röding, musslor, gös, lamm, tre sorters äpplen och ost...givetvis komponerade till fantastiska rätter. Enda smolket i bägaren, även denna gång, var att jag inte fick avnjuta den gödiga vinmenyn till. Luktade däremot på alla Oles glas och insåg att det ska bli najs att få dricka vin igen om några månader!

Sov gott gjorde vi i det fina rummet som vi fick och vaknade kanske lite senare än planeret. Frukosten var även den god och innan vi lämnade näset tog vi oss ut på en lång promenad Jaak och Nike och hundarna Saga och Twiggy. Tikar är ju ganska behändiga jämfört med hanhundar... de fick bada i havet och hade hur kul som helst.

Vi tog oss därefter bort till Ystad för att se på ostindiefararen Götheborg. Kön var grymt lång med tog ändå "bara" 40 minuter och det var det värt. Grymt coolt att gå ombord på en sån fet båt!

Nu är jag hemma medan maken min inventerar på IcaMaxi på toftanäs med scouterna.

Inga kommentarer: