fredag 8 februari 2008

Retro

...smaka på det, skulle inte det kunna bli ett najs lägernamn? Igår träffades för första gången det som skulle kunna bli en lägerkommité till kretssommarlägret 2009. Ja ni läste rätt, vi är redan igång och planerar sommarläger för nästa sommar, men jag tror och vet att det kommer att bli urskoj!

Tanken väcktes i höstas då jag tillsammans med Magnus från Djupadal ansåg att kretsgemeskapen i Malmökretsen är för kass, det måste det bli ändring på ansåg vi och började spåna på hur vi skulle gå tillväga.

Med på mötet igår var representanter från Tornfalken, Hohög, Gripen, Oxie och Slottis. Några Malmökårer var inte på plats så vi får se om de har ett intresse av att hänga med. Det verkar som att merparten av de som var på mötet hade samma inställning - att det är kul att göra läger. De senaste åren har det lätt blivit att man gör läger för att man "måste" inte för att man "vill".

Lägerplats diskuterades och hetaste kandidaterna är Almö i Blekinge skärgård samt Kragenäs söder om Strömstad. Båda har för- och nackdelar. Rekning kommer vi nog att göra i juni. Vi pratade också om tema och var väl alla överens om att vi inte skulle ha vikingatema. En övergripande tanke, lägeridé med en klar inriktning som genomsyrar hela lägret, före, under och efter. Vi var väl också intresserade av att göra ett läger som inte fokuserar på hitech, sms etc som den senaste tidens storläger gjort, samtidigt som vi inte vill basunera ut att det var bättre förr, utan nått mittemellan och det är väl där som namnet Retro dyker upp. Ja vi får se vad de andra tycker, nu måste jag jobba!

1 kommentar:

Anonym sa...

jag har hort lite rykten om detta.. det later som en kanonide! Hoppas allt ar bra med dig och att ni trivs i nya lagenheten. kram Frida