tisdag 30 september 2008

Harley

heter Susannas väldigt söta franska bulldog. Kan villigt erkänna att jag var tveksam till valet av ras när Susanna i julas meddelade att hon skulle bli hundägare och att hon skulle köpa sig en fransk bulldog. Harley är ju så himla söt och liten, är ju själv van vid större hundar och insåg igår hur himla lätt och behändigt och gosigt det är med en liten hund!! Ok, om den dagen någonsin kommer då jag skaffar mig hund så lär det inte bli en fransk bulldog, jag har nog minst 10 raser som går "före" i min rasprioritering men än en gång vilken sötis hon är! Susanna, om du läser detta, om du har hyffsat god framförhållning vilket tyvärr är ett måste med uppbokade Cissi, så passar jag mer än gärna Harley!!
Hoppas det är ok att jag tog en bild från dig Susanna, om inte så får du hojta till. Så här söt var i alla fall Harley som valp!

måndag 29 september 2008

borde man vara utvilad?

en fantastisk helg har avnjutits med härliga ingredienser. Redan i torsdags for 5*Formare upp mot Stockholm med ett stopp i pitoreska Gränna för natten. Gränna är ju verkligen en fantastiskt söt stad med massor av polkagrisar!

Stockholm tog emot oss med fint väder och laddad stämning. Det gick inte att ta miste på att Ole var laddad och nervös inför det stundande Lidingöloppet. På lördagen drog han och jens till Lidingö och kämpade sig igenom 3 jävla mil i kuperad terräng medan jag, Lisa och Morris njöt av Moderna Museet, shopping och amning!

Hela Stockholm var fullbokat på kvällen så vi hamnade på en halvbra restaurang, Soft, men med tanke på vilket skicka grabbarna var i så spelade det mindre roll, lite störigt dock att de spelade Italopop på väldigt hög nivå och att shortsen på flickorna blev kortare och kortare ju längre in på kvällen vi kom!

Hemfärd igår, vilket alltid är segt, men innan dess ett besök hos min kusin, Caroline! Så himla kul att träffa henne och hennes underbara barn, Alexandra och Philip. Fantastiskt hus, god fika och framför allt fick vi både kläder och prylar till Minirosso - perfekt!

torsdag 25 september 2008

mot hufvudstaden

i eftermiddag bär det av mot Stockholm tillsammans med maken, svågern, svägerskan och deras son! wunderschön!
Lite minisemester mår man alltid bra av framför allt när höstvädret visar sig från sin bästa sida!
Grundanledningen är att Ole och Jens ska springa Lidingöloppet, 3 mil, på lördagen och när de ändå ska upp så passar fruarna och barnen på att hänga med. Väl på plats ska vi även hinna med att träffa lite folk som bor i krokarna bl a Peter och min kusin Caroline!
Annars har sista tiden gått fort. Min kusin, Anders, mamma och hennes Enrique har varit på besök och det var verkligen kul att träffa henne - det var inte igår!
Scouterna har lugnat ner sig och jag känner att jag kan pusta ut för första gången på länge! Den scoutingen som väntar är bara sånt som jag anser är kul och det är då det är värt att vara scout/kårordförande.
Magen växer och växer och det känns mer och mer overkligt att det faktiskt ploppar ut någon om mindre än tre månader! Bäst av allt är att om två månader och en vecka slutar jag jobba och ni kan inte ana hur mycket jag längtar, hur hemskt det än låter!

tisdag 16 september 2008

Vantar på

för första gången denna höst. Troligtvis inte sista gången men jag går fortfarande omkring och hoppas på att vi ska få en minivärmebölja till!

Igår firade jag och maken bomullsbröllop som det så tramsigt heter.

Eftersom kassan är något skral sedan diverse inköp i början av månaden och för att mina smaklökar inte mår toppen pga den förbaskade förkylningen tog vi medvetet en restaurang som vi vet inte ruinerar oss på kupen. Siciliana vid Möllan blev det och precis som det står i den länkade recensionen så är detta absolut inte Malmös mest fancy krog men varje gång vi varit där så får vi mycket god mat till en väldigt vettig peng. Igår blev det caprese till förrätt, maccaroni con vegetale till varmrätt och panacota till efterrätt för min del - krönt med ett glas mineralvatten!

Halta, lytta och förkylda som vi är så kom vi hem i hyffsad tid och ganska snart efter det gosade vi ner oss under vårt nyinköpta dubbeltäcke och somnade gott!

måndag 15 september 2008

nu måste jag på lunch

för jag pallar inte sitta här en sekund mer....fyra timmar har gått och vi har nog sagt fyra ord till varandra

För ett år sedan

- var det inte lika kallt som idag
- blåste det betydligt mer
- kunde jag knappt sova under natten
- var jag inte gravid
- var jag otroligt nervös
- var jag med om den underbaraste dagen i mitt liv

- GIFTE JAG MIG MED MIN OLE

I love you

söndag 14 september 2008

Fifikus?

Vad heter den där lilla vita linjalen som man hade på syslöjden? Visst var det fifikus? Nåväl idag har jag för första gången på minst 10 år, om inte mer, satt mig vid symaskinen och varit duktig. Fållat en duk som vi haft ute på balkongen och gjort ett påslakan kit till Minirosso - fasiken vad duktig jag känner mig. Lite ringrostig är jag allt men ganska mycket sitter kvar trots allt. Om jag fortsätter i den här takten är tanken att jag även ska få sytt ett par gardiner, två dukar till matsalsrummet samt ytterligare en duk till balkongbordet.... vi får se var jag landar!

Helgen har annars präglats av en tradig förkylning som kom smygande i fredagskväll och eskalerade i lördagskväll. På lördagen var jag och Katarina på D-råd ute på Sjöröd med scouterna. Kul att Katarina var med och kul att det öht var mycket Malmö-scouter på plats. På kvällen var det hygge hemma hos John och Frida, som resulterade i sovmorgon idag och lite fix och trix under dagen. Bl a har vi fått tummarna loss och köpt färg som vi ska måla den hylla vi köpte av Jakob och Katarina i.

Ole började helgen i lördagsmorse med att sabba ryggen och har varit mer eller mindre handikappad hela helgen, så han har väl inte fått riktigt lika mycket gjort som han hade tänkt sig...stackare, min älskling.